Wednesday, July 10, 2013

10 TIPS MENDIDIK ANAK SOLEH & SOLEHAH


Read More

Thursday, July 4, 2013

I Love Being His Wife : Navy's Wife


Read More

Thursday, January 17, 2013

DISINI KITA BERMULA…

Kalu kita ungkap balik bila kita bermula..rasyid mula call huda masa cuti raya 2010..mase tu otw drive kete dr lumut ke kesang kan..

mase tu ingat lg rasyid tngah drive kat lebuh raya AMJ melaka Smile

kemudian huda ada mintak rasyid mengaku yg kita nk kawin 25 Dis 2011

sbb huda nk buat surat sokongan utk membolehkan huda xdihantar berkhidmat di sabah..tp xberjaya jugak sbb KKM nk surat nikah yg asal sbgai bukti..

ingat x slpas tu,rasyid bg tau huda yg kapal rasyid berkhidmat masa tu KD MAHAWANGSA ada buat hari keluarga.so semua keluarga krew kapal boleh bawak naik keluarga mereka(“keluarga ke Smile with tongue out“) belayar utk satu hari ke pulau2 sekeliling pangkor..mase tu 31 Dis 11. huda sanggup naik flight dari sabah ke KL,flight KL ke penang n drive penang ke lumut semata2 nk join perlayaran tu..pada bulan 4 2012 kite rancang utk melangsungkan perkahwinan pada bulan mei 2013, tp perancangan tu ditukar dlm suku tahun ke 3 2012, dimana masa tu latihan huda dipendekkan dari sepatutnya habis dalam bulan dis 13 dan mula berkhidmat jan 2014,tp kene ditamatkan awal pada bulan 4 or 5 2013..so sbb nk sijil nikah bagi membolehkan huda pindah semenanjung, so kit tukar plan dari bulan jan tunang,di upgrade menjadi nikah gantung…ingt masa merisik dlm bulan 9 or 10, rasyid kene duty hari tu, n bakal mak mertua huda yg pilih cincin tu dan bawa ke penang utk bakal menantu dia..masa kita buat blog ni dulu ada 1++ lg menghampiri tarikh nikah kita..tuptup esok tinggal lg 2 hari kita nk nikah dh..cpat masa berlalu.semuga hubungan yg trjalin nnti kekal hingga ke syurga..smoga huda sntiasa ingatkan rasyid n insyallah rasyid juga akan begitu..

 

ni sdikit gmba dr hari keluarga KD MAHAWANGSA tmpat pertama kita berjmpa.smoga kita x lupa ianya nnti Smile

NN011536DSC_0191

DSC_0201

DSC_0177DSC_0290DSC_0200

DSC_0176

Read More

Tuesday, January 15, 2013

Tekanan kian memuncak

tinggal 4 hari lg..tekanan kian terasa

debaran kian memuncak

gemuruh mula xtrkata

akhirnya..sorg dh demam dah

ni mesti demam nk kawin ni Smile with tongue out

Read More

Monday, January 14, 2013

Bekas Hantaran Dh Siap :D

Read More

Sunday, January 13, 2013

Coz I luv U

coz I need u Smile

Read More

Sunday, January 6, 2013

Bunga Tangan Done! :D

Setelah menunggu dgn penuh sabar..akhirnye SekociNorlie siapkan bunga tangan pilihan sy yg diberi nama Kilauan Cinta....ceewaahh...
Syg rase camne? cantek tak...Huda suke sbb ade kaler tema baju kite, kaler gold...
Btw harge die rm150..tp ramai yg lepas gune diorang kasi sewa...berbaloi jgk sbnrnye kan...drpd kite membazir guna bunga hidup...at least leh wat kenangan smpai anak cucu nanti :-P


Read More